Въпроси и отговори

Как работи тестът за бременност PRESTO?
Тестът за бременност PRESTO регистрира нивото на HCG (Human Chronic Gonadotropin), хормон който започва да се отделя в урината веднага след като забременеете.
горе

Колко дни след половия акт мога да се тествам?
Първата касета от теста за бременност PRESTO да се използва седмица след половия акт. Според клинични изследвания нивото на хормона в 69% от жените се повишава 4 дена преди настъпването на цикъла, при 83% от жените до 3 дена преди цикъла и при 93% два дена преди цикъла. Появата на ДВЕ ЛИНИИ в прозорчетата С и Т означава вероятна бременност. Появата на ЕДНА ЛИНИЯ над буквата С, поради различния темп на нарастване концентрацията на хормона в различните женски организми, не означава, че не сте бременна. За да потвърдите резултата повторете теста с другата касета в първия ден след закъснението на цикъла.
горе

Какво мога да направя, ако мисля, че резултатът е некоректен?
Ако мислите, че резултатът е некоректен или ивицата в прозорчето Т е много слаба, направете нов тест след 48 часа.
горе

Мога ли да събирам урината си в чашка вместо да уринирам директно върху касетата?
Да, можете да съберете урината си в чиста чашка непосредствено преди да направите теста.
горе

Има ли фактори, които могат да повлияят на резултата?
Някои лекарствени продукти, като Humegon, Pregnil, Profasi, Pergonal, A.P.L могат да съдържат HCG хормона. Употребата им може да повлияе на точността на резултата и да се наблюдава фалшиво положителен резултат.
Контрацептивните хапчета, антибиотиците и употребата на алкохол не могат да окажат влияние на резултата.
Използването на PRESTO в рамките на 8 седмици след раждане или аборт може да покаже положителен резултат поради наличието на HCG хормона в организма. Моля, свържете се с Вашия лекар за интерпретиране на резултатите, ако сте имали бременност наскоро.
горе

Какво да направя, ако резултатът от теста е невалиден – няма контролна линийка (С)?
Когато след тестване не се появи контролната линийка (С), резултатът трябва да се смята за невалиден. Моля, повторете измерването с нов тест. Ако отново имате невалиден резултат, позвънете на телефон на потребителя 0800 – 13456 (на цената на един градски разговор от цялата страна).
горе

Важно!

  • PRESTO е предназначен за самостоятелно тестване.
  • Тестът трябва да се съхранява при температура от 4° С до 30° С.
  • Чувствителност на теста: 0,20 ml/ U
Switch to English Language